Nippernaati – virolaisen kirjallisuuden antologiat 3 ja 4 luettavissa verkossa

Ajankohtaista, Kirjallisuus

Ker­ran vuo­dessa ilmes­tyvä Nippernaati on Viro-­instituutin oma aikakaus­julkaisu­tyyppinen sarja, jonka tavoit­teena on tehdä tunnetuksi tuoretta viro­laista kauno­kirjalli­suutta. Nippernaatin ensimmäinen osa ilmestyi vuonna 2015. Kussakin teoksessa esitellään 10-11 virolaista kirjailijaa ja tuoreet käännökset heidän teoksistaan.

Viro-instituutin nykyisen toiminnanjohtaja Sanna Immasen toimittamat Nippernaatit 1 ja 2 on luettavissa täällä: www.viro-instituutti.fi/nippernaati

Nippernaati 3 ja tuorein 2019 ilmestynyt Nippernaati 4 on nyt myös tuotu verkkoon ja ovat luettavissa tältä sivulta.

NIPPERNAATI 3

Kuvassa vihreä tausta, kirjailijan kasvoja ja keskellä NIppernaati 3 -teksti.

Nippernaati 3 on Viro-instituutin toiminnanjohtaja Sanna Immasen toimittama julkaisu, joka esittelee kymmenen virolaiskirjailijan tuoreet suomennokset. Mukana ovat Olavi Ruitlane, Piret Jaaks, Mihkel Mutt, Mart Kangur, Veronika Kivisilla, Jaan Pehk, Eda Ahi, Tiina Laanem, Sven Vabar ja Valdur Mikita. Nippernaati kolme on julkaistu vuonna 2017.

Suomennoksista ja toimituksesta ovat vastanneet Merja Aho, Varja Arola, Raija Hämäläinen, Heidi Iivari, Sanna Immanen, Arja Korhonen, Anna Kyrö, Anniina Ljokkoi, Hannu Oittinen, Hanna Pippuri, Maija Rantanen ja Annamari Typpö

Lue Nippernaati 3 täältä.

NIPPERNAATI 4

Kaksi vaaleansini-valkoista kirjaa pystyssä harmaata taustaa vasten.

Nippernaati 4 on Tallinnassa asuvan kirjoittaja ja kääntäjä Anniina Ljokkoin toimittama virolaisen kirjallisuuden antologia, jonka teemana on Viro maantieteellisestä näkökulmasta. Mukana on jälleen kymmenen virolaista ja viron kielellä kirjoittavaa kirjailijaa ja runoilijaa: Adam Cullen, Elin Toona Gottschalk, Jürgen Rooste, Aino Pervik, Joonas Sildre, Vahur Afanasjev, Eva Koff, Silvia Urgas, Timo Maran ja Lauri Sommer.

Tekstit ovat suomentaneet Merja Aho, Outi Hytönen, Heidi Iivari, Arja Korhonen, Aaro Kalliokoski, Virpi Kauranen, Kaisu Lahikainen, Katja Meriluoto, Hannu Oittinen, Tuulikki Palva, Maija Rantanen, Annamari Typpö ja Annika Viirma.

Lue Nippernaati 4 täältä.